Zamknij

Pierwszy Festiwal Kultury Kulinarnej Wschód–Zachód, Błonie zaprasza

10:36, 12.06.2025 Aktualizacja: 11:14, 12.06.2025
Skomentuj

Kuchnie z całego świata zagoszczą na targu miejskim w Błoniu w ramach pierwszego Festiwalu Kultury Kulinarnej Wschód – Zachód. A stanie się to w weekend 14 – 15 czerwca. W programie także potańcówka z muzyką na żywo.

W weekend 14 – 15 czerwca sporo się będzie działo w Sochaczewie, ale atrakcji nie zabraknie także w pobliskim Błoniu. Tutaj przez dwa dni mieszkańcy będą mogli uczestniczyć po raz pierwszy w Festiwalu Kultury Kulinarnej Wschód–Zachód.

Organizatorzy zapraszają na targ miejski w sobotę od 15.00 do 23.00 (tego dnia o godz. 19.00 potańcówka), a w niedzielę w godzinach 10.00- 18.00.

Poniżej program wydarzenia.

Targ Miejski w Błoniu

14-15 czerwca 2025 r.

Sobota 15:00 - 23:00 | Potańcówka od 19:00

Niedziela 10:00 - 18:00

- KUCHNIA WŁOSKA

- KUCHNIA SZWAJCARSKA

- KUCHNIA GRECKA

- KUCHNIA HOLENDERSKA

- KUCHNIA JAPOŃSKA

- KUCHNIA KOREAŃSKA

- KUCHNIA AMERYKAŃSKA

- KUCHNIA BELGIJSKA

- KUCHNIA POLSKA

- WINA Z EUROPY

- KAWY ZE ŚWIATA

- Potańcówka w sobotni wieczór przy muzyce na żywo!

Wstęp wolny!

SOBOTA

15.15 Pasta Aglio e Olio- o makaronach, Parmigiano i oliwie - Pan Serek z Ser Jest Ser

16.15 Hansik - tradycyjny styl gotowania w Korei. O połączeniu przeciwstawnych smaków opowie Łukasz z Mugen Ishi

17.00 Jak na słodko to tylko z ryżem! O japońskim deserze mochi opowie Taras z Mochiarnia Wrocław

17.30 BURGER - jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań, ale kto za tym stoi? O tajnikach i historii opowie Arek z Prunesti

18.15 Fondue, Raclette a może ser z popiołem? O Alpejskiej kuchni serem stojącej opowie Pan Serek z Ser Jest Ser

19.00 Potańcówka z Studio Tańca Krystian Krzemiński

19-22 Koncert zespołu Zespół Patrz Teraz

NIEDZIELA

10.00 Rozpoczęcie drugiego dnia festiwalu

12.00 Gdybym był bogaty! O fecie, halloumi, sosie tzatziki i dolmadesach prosto ze słonecznej Grecji - Pan Serek z Ser Jest Ser

13.00 Bulion Dashi - o bogactwie smaku w prostocie i naturalnosci kuchni japońskiej opowie Łukasz z Mugen Ishi

14.00 PINSA - dlaczego wszyscy znamy Pizzę, a to jednak PINSA jest starszym bratem pizzy. Dolce Vita z Arkiem z Prunesti

15.00 O co chodzi z tym matjasem?? O Holandii serem i śledziem słynącej opowie Pan Serek z Ser Jest Ser

18.00 Zakończenie festiwalu

Do zobaczenia!

Organizatorami wydarzenia są Gmina Błonie, Ser Jest Ser, WinoPasja.pl – ci sami partnerzy w tym samym miejscu kilka tygodni temu zorganizowali udany – też pierwszy – Festiwal Sera i Wina w Błoniu.

(opr. M. )

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%