Samorząd województwa rozstrzygnął konkurs o Laur Marszałka Mazowsza na najlepsze kulinarne produkty regionalne. Wśród laureatów ze swoimi wypiekami znaleźli się mieszkańcy powiatu sochaczewskiego.
Znamy perły kulinarne Mazowsza. O laur marszałka województwa walczyło 100 produktów. 7 maja komisja konkursowa przyznała 10 laurów i 19 wyróżnień.
- To produkty, które wyróżniają się wysoką jakością i świetnym smakiem. Do ich produkcji są wykorzystywane lokalne składniki, a receptura i sposób przygotowania stanowią tradycje kulinarne regionu lub są inspirowane starymi, rodzinnymi przepisami. Zachęcam wszystkich do spróbowania najlepszych produktów żywnościowych z Mazowsza. Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratuluję –
- podkreśla marszałek Adam Struzik, który wręczył nagrody laureatom.
Z przyjemnością informujemy, że wśród wyróżnionych znaleźli się mieszkańcy powiatu sochaczewskiego. Oto oni:
Grupa A PRODUCENCI INDYWIDUALNI
kategoria: owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne, produkty pochodzenia roślinnego
wyróżnienie
Grupa B PRODUCENCI RYNKOWI
Kategoria: wyroby pochodzenia roślinnego
Wyróżnienie
Gratulujemy.
Na zdjęciu: Roman Gogół i jego ciasto z wiśniami, źródło Anna Gogół / FB
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tusochaczew.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz