Zamknij

Burmistrz Błonia zdradza patent na gotowanie jajek {SONDA]

06:02, 19.04.2025
Skomentuj fot. Marek Frejnik/UG Błonie fot. Marek Frejnik/UG Błonie

Burmistrz Błonia Zenon Reszka przed Wielkanocą zdradza patent na to, jak idealnie ugotować jajka czy to na twardo, czy na miękko.

Burmistrz Zenon Reszka włącza się w domowe przygotowania do Wielkanocy.

- Moja misja to gotowanie jajek, a to nie jest takie proste, jest wiele metod. Pamiętajmy, że bardzo ważne jest, aby nie przegotować jajek na twardo, bo wtedy kiepsko wyglądają, gorzej smakują i pachną, mają też mniej wartości odżywczych –

- mówi burmistrz.

8 minut od zagotowania pozwoli na uzyskanie jajek na twardo, które nie będą przegotowane. 

Zwykle gorzej radzimy sobie jednak z jajkami na miękko. I na nie jest sposób.

- Niektórzy wkładają jajka na zimną wodę i liczą czas, a niektórzy na gorącą, gotującą, więc tutaj są różne szkoły. Ja mam prostą metodę: wkładam jajka na gotującą się wodę i zostawiam na 5 minut, a jeżeli jajko jest większe to na 6 minut. Żeby nie popękały, wyjmujemy je z lodówki i ocieplamy w ciepłej wodzie, zanim trafią do garnka. Nie można też zapomnieć o posoleniu wody –

- radzi burmistrz.

I tu pytamy Was, drodzy Czytelnicy: wolicie jajka na miękko czy na twardo?

 

Które jajka wolisz?Zagłosuj, aby zobaczyć wyniki

(JL)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tusochaczew.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%