Znamy wyniki VIII edycji Mazowieckiego Konkursu Serów Zagrodowych. Wśród laureatów znaleźli się mieszkańcy powiatu sochaczewskiego. Mariusz Dutkowski z Miękin w gminie Iłów zdobył pierwsze miejsce w kategorii serów pleśniowych, a Jadwiga Teresiak z Antoniewa (gmina Nowa Sucha) otrzymała wyróżnienie za swój „wędzony ser włoski”. Gratulujemy.
Urząd Marszałkowski opublikował wyniki Mazowieckiego Konkursu Serów Zagrodowych. Do VIII edycji konkursu zakwalifikowano 32 sery, wytwarzane przez mazowieckich producentów. Kapituła konkursu wyłoniła laureatów i wskazała wyróżnionych w czterech kategoriach regulaminowych: sery świeże, sery dojrzewające, sery pleśniowe, sery kwasowe.
Miło nam poinformować, że w gronie laureatów znaleźli się mieszkańcy powiatu sochaczewskiego. Mariusz Dutkowski z Miękin w gminie Iłów zdobył pierwsze miejsce w kategorii serów pleśniowych za wyrób o ciekawej nazwie „Hilton”, natomiast w kategorii serów świeżych wyróżnienie za „wędzony ser włoski” zdobyła Jadwiga Teresiak z Antoniewa (Gmina Nowa Sucha).
Na zdjęciu Jadwiga Teresiak.
Gratulujemy, wyrażając nadzieję, że będzie okazja do spróbowania tych specjałów.
klient17:52, 11.10.2024
Sery smaczne, ale ceny astronomiczne.
3 0
Ano... Tutaj w zasadzie masz manufakturę i stąd te ceny. Jak chcesz tanio to masówkę z marketu kupujesz. Tak zawsze było, jest i będzie. Ramen.