Za nami regionalny etap XXII edycji konkursu kulinarnego „Nasze kulinarne dziedzictwo – smaki regionów”. Jedną z laureatek jest mieszkanka gminy Teresin i sołtyska sołectwa Granice – Anna Gogół.
Podczas Święta Kwitnących Jabłoni, jakie odbyło się który w Kobylinie k. Grójca wyłoniono laureatów konkursu na najlepsze smaki regionu. Pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest urząd marszałkowski województwa mazowieckiego. Honorowy patronat nad wydarzeniem objął marszałek Adam Struzik.
Do etapu wojewódzkiego zgłoszono 5 potraw i 45 produktów regionalnych. Komisja nagrodziła 12 produktów i przyznała 7 wyróżnień. Jedna z nagród powędrowała do Anny Gogół - fitoterapeutki i psychodietetyczki, na co dzień sprawującej funkcję sołtyski sołectwa Granice w gminie Teresin.
Anna Gogół otrzymała I nagrodę w kategorii: Produkt regionalny pochodzenia roślinnego za syropek z owoców czarnego bzu. Gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów.
2 0
Znowu ta sołtysowa. Ma kobita parcie, brak słów na namolnych i myślących,że są naj i eko, tylko nie każdy ja toleruje. Dobrze,że ma swoją grupkę zwolenników.