Za nami rozstrzygnięcie XVII edycji konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Przyznano 18 nagród i 16 wyróżnień za najsmakowitsze potrawy. Są też akcenty z powiatu sochaczewskiego.
Ten konkurs to już tradycja. Ma on na celu pokazanie bogatej tradycji kulinarnej naszego regionu, a także nagrodzenie osób czerpiących z tradycji i wyróżniających się wysoką jakością produkcji. Przedsiębiorcy rywalizowali w czterech kategoriach, osoby indywidualne miały do wyboru jedną z dwunastu kategorii. Każdy mógł zgłosić tylko jedno danie.
Z wyróżnieniem z konkursu w grupie producentów indywidualnych wróciła mieszkanka gminy Teresin Anna Gogół za Babę z Granic. Wyróżnienie w grupie przedsiębiorców zdobyła Piekarnia Gzik, Violetta Gzik-Janiak z Sochaczewa za Rogale drożdżowe BIO.
Pełna lista laureatów dostępna na stronie mazovia.pl.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz