Zamknij

W Dzień Czekolady z Violettą Gzik o tym, jak rubin wypiera Dubaj

08:00, 12.04.2025 Aktualizacja: 12:01, 13.04.2025
Skomentuj

W Dzień Czekolady rozmawiamy z Violettą Gzik – Janiak o tym, jak to obecnie czekolada rubinowa wypiera dubajską, bijącą rekordy popularności jeszcze chwilę temu.

12 kwietnia obchodzimy Dzień Czekolady. To dobry pretekst, żeby porozmawiać o trendach w tym świecie. O komentarz poprosiliśmy właścicielkę lokalnej piekarni z dużymi tradycjami Violettę Gzik – Janiak.

Przyznajemy szczerze, że w pierwszej kolejności chcieliśmy porozmawiać o modzie, a w zasadzie szaleństwie, jakie opanowało w ostatnim czasie sklepy i konsumentów, na dubajską czekoladę. Okazuje się jednak, że to temat spóźniony. Moda ta właśnie mija, a w miejsce Dubaju mamy rubin.

- W tym momencie bardzo dużą popularność zyskuje czekolada rubinowa. Ma ona różowy kolor, ale powstaje całkowicie naturalnie. Odkryto ją i zaczęto produkować dopiero w 2017 roku, a przecież ciemną czekoladę znamy od XVII wieku. Charakterystyczna, różowa czekolada powstaje z rubinowego kakaowca. Co ciekawe, jest ona zdrowsza od czekolady tradycyjnej, a przy tym ma ciekawy, owocowy posmak. Jest naprawdę bardzo smaczna –

- podkreśla nasza rozmówczyni.

Polecamy i my, aż do kolejnej mody!

(M.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%