Zamknij
REKLAMA

Bar Pho King zaprasza na drugą odsłonę konkursu. Do wygrania 3 vouchery

11:03, 13.10.2021 | Red.
Skomentuj
REKLAMA

Zachęcamy do udziału w konkursie, w którym można wygrać voucher wartości 25 zł do wykorzystania w barze Pho King w Sochaczewie.

Zgodnie z zapowiedzią ogłaszamy nowy konkurs, w którym do wygrania są vouchery do Pho King w Sochaczewie. Poprzednio prosiliśmy o podanie w komentarzach ciekawostek na temat kuchni wietnamskiej, a tym razem chcielibyśmy dowiedzieć się od was czegoś o kuchni chińskiej.

Aby wziąć udział w konkursie należy pod tym tekstem (nie na facebooku) napisać komentarz, zawierający ciekawostkę na temat kuchni chińskiej. Każdy uczestnik konkursu może napisać tylko jeden komentarz. Trzy najciekawsze wypowiedzi zostaną nagrodzone voucherami do baru Pho King, każdy o wartości 25 zł. Na odpowiedzi czekamy do czwartku 14 października do północy. Wyniki konkursu podamy w piątek 15 października. Vouchery będzie można wykorzystać do końca roku.

Zapraszamy do zabawy!

(Red.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

komentarz (8)

Ewelina_87Ewelina_87

0 1

Popisowym daniem kuchni wietnamskiej na chłodniejsze dni, które nastały jest kurczak po wietnamsku na gorącym półmisku. Nie tylko rozgrzewa nasze żołądki ale również serca ❤️ Szczególnie polecamy z całą rodziną tego w barze Pho King w Sochaczewie 🙂
11:57, 13.10.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Klaudia.pKlaudia.p

1 1

Tradycyjny chiński obiad zaczyna się od wypicia ciepłej filiżanki herbaty w celu rozbudzenia apetytu. Najpierw podawane są dania zimne później smażone a na koniec zupa. Odwrotnie niż w Polsce 13:02, 13.10.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

MaciekMaciek

0 0

Na pałeczki nie wolno nabijać jedzenia.
Krzyżowanie pałeczek to zła wróżba.
Gdy nie używamy chwilowo pałeczek, trzeba je odkładać na specjalnie do tego przeznaczoną podkładkę. 13:28, 13.10.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

PawełPaweł

3 0

Podstawą potraw chińskich jest ryż – fan. Początki tego zwyczaju sięgają już panowania dynastii Shang. Wszystko inne poza ryżem i mąką nazywane jest cai (w dosłownym tłumaczeniu oznacza to „warzywa”). Widać tu wyraźny kontrast między nimi, opierającymi się na zasadach harmonii i równowagi Yin oraz Yang. Tak więc cała sztuka gotowania odnosi się do życia codziennego.

Yin najczęściej odnoszony jest do owoców i warzyw, czegoś łagodnego i miękkiego. Yang natomiast symbolizuje dania smażone i ostre, kojarzone zazwyczaj z czerwonym mięsem i czymś rozgrzewającym. Każdy posiłek powinien kierować się zasadą harmonii smaków i zachowywać równowagę w odczuciach. 15:08, 13.10.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Blondi1990Blondi1990

0 0

Kuchnia chińska to zgrabny miks kuchni pekińskiej, szanghajskiej, kantońskiej, syczuańskiej, nyonya, chaozhou, sinciang, *%#)!& i hunańskiej. Każda z tych kuchni cechuje się innym podejściem do przyrządzania dań i wykorzystaniem innych składników. Niektóre zasady kuchni chińskiej, o których rozprawiał już 450 lat p.n.e. Konfucjusz, obowiązują do dzisiaj. Mimo upływu wieków, Chińczycy nie zmienili nawet sposobu krojenia składników. 15:22, 13.10.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Iwona. BIwona. B

0 0

Do przygotowania dań kuchni chińskiej najczęściej używa się drobiu, kurczaka i kaczki. To właśnie z nich powstają słynne dania: kaczka po pekińsku, kurczak po chińsku, spring rolls z kurczakiem czy zupa z kurczakiem. Także krewetki cieszą się tam dużą popularnością, które serwuje się z sosami - ostrygowym, hoisin czy rybnym. Warto skosztować również krewetek w sajgonkach lub w orzechowej sałatce.
15:49, 13.10.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

EwaS.EwaS.

0 0

Kuchnia chińska to przede wszystkim słodko kwaśny smak - sos sojowy , ryż ,makaron ,kaczka ,kurczak , krewetki i wszystko jasne :) 10:58, 14.10.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

MichałMichał

0 0

Tradycyjna potrawa pochodzą z Szanghaju to kaczka w sosie sojowym. Ciekawostką jest to, że przygotowanie takiej kaczki zajmuje minimum 4 dni z uwagi na długi proces marynowania ptaka w sosie sojowym 14:04, 14.10.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

REKLAMA
REKLAMA
0%