Zamknij
REKLAMA

Impreza firmowa w plenerze - jak ją profesjonalnie zorganizować?

08:51, 02.07.2019 | Artykuł sponsorowany
Skomentuj

Imprezy firmowe oraz plenerowe pozwalają na poznanie nowych osób z dala od sztywnych ram pracy. Dzięki luźniejszej atmosferze można lepiej poznać się z innymi pracownikami a także miło spędzić czas. Jak właściwie zorganizować imprezę firmową lub w plenerze?

Organizacja imprez firmowych – dlaczego warto ją wcześniej zaplanować?

Imprezy firmowe na stałe goszczą w większości kultur organizacyjnych. W dużych organizacjach często nie ma na co dzień możliwości ani czasu bliższego poznania się z współpracownikami, dlatego świetną alternatywę stanowią wspólne spotkania integracyjne po pracy.

W jesienno-zimowej porze roku warto zorganizować imprezę w restauracji lub kawiarni, gdyż pozwoli to w ciepłych i przyjemnych warunkach spędzić chwilę czasu razem. Należy również wziąć pod uwagę menu, gdyż niesmaczne jedzenie może wprawić gości w nieprzyjemny nastrój, a tego lepiej unikać. Natomiast wykwintna kuchnia z pewnością nie tylko poświadczy o fachowości szefa kuchni, ale również wpłynie korzystnie na wizerunek firmy organizującej spotkanie.  

Natomiast w wiosenno-letnim sezonie warto postawić na restauracje z otwartą przestrzenią, dostępem do grilla i ogrodu. Malownicze tereny oddalone od zgiełku miasta wprawią gości w pogodny nastrój oraz pozwolą odetchnąć i zrelaksować się.

Nie trzeba zwlekać z organizacją imprezy firmowej, gdyż obojętnie od okresu w ciągu roku, chwila wytchnienia zadziała motywująco na kadrę pracowniczą.

Imprezy firmowe – jak je profesjonalnie zorganizować?

Dzięki profesjonalnie zaplanowanej z góry imprezie można uniknąć wielu nieprzyjemnych sytuacji i niepotrzebnych błędów. Podpowiadamy, jak zabrać się za organizację świetnej imprezy łączącej ludzi.

  1. Wybierz odpowiednie miejsce

Nie każda restauracja sprzyja wymianie kontaktów. Często środowisko, w jakim się znajdujemy, wpływa na podejmowane decyzje, dlatego odpowiednia aranżacja oraz wystrój miejsca powinny być doszlifowane i dopięte na ostatni guzik.

Odpowiednio wyszkoleni kelnerzy zapewnią obsługę kadry na wysokim poziomie oraz zapewnią indywidualne podejście do klienta. Doświadczenie kucharzy gra w tym przypadku główne skrzypce.

  1. Wyślij oficjalne zaproszenia do pracowników

Do zadań organizatora należy zrobienie listy gości oraz zadbanie o to, aby każdy z nich został należycie poinformowany o wydarzeniu (im wcześniej, tym lepiej).

Przecież nie chcesz dopuścić do sytuacji, w które ważna osoba w firmie miała dzień wolny i nie usłyszała o imprezie firmowej. Wysłanie indywidualnych zaproszeń wraz z prośbą o potwierdzenie, uchroni Cię od nieprzyjemności.

Jedną z restauracji zapewniających wysokie standardy obsługi, pyszną kuchnię oraz pomoc w organizacji imprez plenerowych i firmowych jest Restauracja Powsin, znajdująca się 15 km od Warszawy. Restauracja otoczona jest malowniczym krajobrazem natury, dzięki czemu wspólne spotkania smakują tu podwójnie dobrze.

(Artykuł sponsorowany )
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

REKLAMA
© tusochaczew.pl | Prawa zastrzeżone