Zamknij

Impreza firmowa w plenerze - jak ją profesjonalnie zorganizować?

08:51, 02.07.2019 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 08:52, 02.07.2019
Skomentuj

Imprezy firmowe oraz plenerowe pozwalają na poznanie nowych osób z dala od sztywnych ram pracy. Dzięki luźniejszej atmosferze można lepiej poznać się z innymi pracownikami a także miło spędzić czas. Jak właściwie zorganizować imprezę firmową lub w plenerze?

Organizacja imprez firmowych – dlaczego warto ją wcześniej zaplanować?

Imprezy firmowe na stałe goszczą w większości kultur organizacyjnych. W dużych organizacjach często nie ma na co dzień możliwości ani czasu bliższego poznania się z współpracownikami, dlatego świetną alternatywę stanowią wspólne spotkania integracyjne po pracy.

W jesienno-zimowej porze roku warto zorganizować imprezę w restauracji lub kawiarni, gdyż pozwoli to w ciepłych i przyjemnych warunkach spędzić chwilę czasu razem. Należy również wziąć pod uwagę menu, gdyż niesmaczne jedzenie może wprawić gości w nieprzyjemny nastrój, a tego lepiej unikać. Natomiast wykwintna kuchnia z pewnością nie tylko poświadczy o fachowości szefa kuchni, ale również wpłynie korzystnie na wizerunek firmy organizującej spotkanie.  

Natomiast w wiosenno-letnim sezonie warto postawić na restauracje z otwartą przestrzenią, dostępem do grilla i ogrodu. Malownicze tereny oddalone od zgiełku miasta wprawią gości w pogodny nastrój oraz pozwolą odetchnąć i zrelaksować się.

Nie trzeba zwlekać z organizacją imprezy firmowej, gdyż obojętnie od okresu w ciągu roku, chwila wytchnienia zadziała motywująco na kadrę pracowniczą.

Imprezy firmowe – jak je profesjonalnie zorganizować?

Dzięki profesjonalnie zaplanowanej z góry imprezie można uniknąć wielu nieprzyjemnych sytuacji i niepotrzebnych błędów. Podpowiadamy, jak zabrać się za organizację świetnej imprezy łączącej ludzi.

  1. Wybierz odpowiednie miejsce

Nie każda restauracja sprzyja wymianie kontaktów. Często środowisko, w jakim się znajdujemy, wpływa na podejmowane decyzje, dlatego odpowiednia aranżacja oraz wystrój miejsca powinny być doszlifowane i dopięte na ostatni guzik.

Odpowiednio wyszkoleni kelnerzy zapewnią obsługę kadry na wysokim poziomie oraz zapewnią indywidualne podejście do klienta. Doświadczenie kucharzy gra w tym przypadku główne skrzypce.

  1. Wyślij oficjalne zaproszenia do pracowników

Do zadań organizatora należy zrobienie listy gości oraz zadbanie o to, aby każdy z nich został należycie poinformowany o wydarzeniu (im wcześniej, tym lepiej).

Przecież nie chcesz dopuścić do sytuacji, w które ważna osoba w firmie miała dzień wolny i nie usłyszała o imprezie firmowej. Wysłanie indywidualnych zaproszeń wraz z prośbą o potwierdzenie, uchroni Cię od nieprzyjemności.

Jedną z restauracji zapewniających wysokie standardy obsługi, pyszną kuchnię oraz pomoc w organizacji imprez plenerowych i firmowych jest Restauracja Powsin, znajdująca się 15 km od Warszawy. Restauracja otoczona jest malowniczym krajobrazem natury, dzięki czemu wspólne spotkania smakują tu podwójnie dobrze.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%